RolaxIT, un chatbot pentru fiecare companie

RolaxIT > Chatboti  > RolaxIT, un chatbot pentru fiecare companie

RolaxIT, un chatbot pentru fiecare companie

Cine este RolaxIT, ce arii tehnologice stăpâneşte şi ce produse promovează? Am răspuns acestei provocări de autodefinire adresată de redacţia ClubITC într-un demers care să ofere mai multe informaţii antreprenorilor interesaţi de Inteligenţă Artificială şi chatboţi.  

RolaxIT ste un start-up tech focalizat pe aplicarea Inteligenţei Artificiale Conversaţionale în economie. Compania a fost lansată la începutul acestui an de antreprenorul George Rusu (cunoscut prin proiectele Interglob si Euroweb) iar activitatea principală este  dezvoltarea şi implementarea sistemelor chatbot. Echipa este în formare, însă ecosistemul include numeroşi parteneri, atât companii cât şi freelanceri, deoarece consider că flexibilitatea şi scalabilitatea sunt cele mai importante atuu-uri ale unui business modern. Sistemele chatbot şi tehnologiile asociate (machine learning, Inteligenţă artificială, Natural Language Processing) sunt încă la început, chiar dacă există un hype în jurul domeniului. Chatboţii de limba engleză au înregistrat un avans considerabil, Amazon Alexa este un bun exemplu în acest sens, însă dorim să aducem această experienţă şi pe piaţa locală. Ne-am propus să învăţăm sistemele chatbot să fie la fel de eficiente şi în limba romana, însă aceasta implică un efort de durată.

Considerâm că utilizarea sistemelor chatbot are un impact major în business, atât la nivelul reducerii presiunii pe resursele umane cât şi a creşterii calităţii relaţiilor cu clienţii.  Un chatbot, spre exemplu, oferă asistenţă automată clienţilor, 24/7 într-un mod extrem de scalabil. Pentru orice activitate, din punctul de vedere al utilizatorilor, există câteva întrebări de bază. La aceste întrebări există, bineînţeles, răspunsuri similare, de fiecare dată când utilizatorii fac întrebări similar. În acest caz, chatbot-ul este cea mai bună soluţie de a răspunde la aceste întrebări comune. Folosind un chatbot şi nu un operator uman, echipele sunt sunt eliberate de sarcinile repetitive şi obositoare, consumatoare de timp. În acest fel pot executa activităţi mai productive şi proactive la nivel de marketing, suport, vânzări etc. Chatbot-ul are avantajul unei interfeţe uşor de utilizat, text şi voce, familiară tuturor utilizatorilor, dată fiind răspândirea chat-ului şi, bineînţeles, a interfeţelor vocale. Complementar, chatboţii nu au limitele agenţilor umani. Ei pot susţine conversaţii nelimitate, fără a obosi şi fără a se plictisi. Pot oferi informaţii specifice, pe care agentul uman nu le cunoaşte sau trebuie să consume timp pentru a le afla.

În mod curent, RolaxIT are realizaţi peste 120 chatboţi de referinţă pentru mai multe domenii de activitate care există atât în România cât şi la nivel global. Chatboţii de referinţă sunt realizaţi prin utilizarea interfeţei text în limba engleză. Prin adaptare şi customizare aceştia se pot implementa în afacerile din România şi din alte ţări. Ceea ce deosebeşte chatboţii proiectaţi şi  oferiţi de noi, faţă de competiţia încă restrânsă din acest domeniu, este interfaţa multilingvistică şi utilizarea modelelor de procesarea (NLP) şi înţelegerea limbajului natural(NLP). Aceşti diferenţiatori ne oferă posibilitatea creării unor chatboţi flexibili şi adaptabili cerinţelor pieţei din România şi la nivel global. Subliniez că oferim chatboţi şi în alte ţări: UK, Italia, Bulgaria şi, în curând, în Serbia.

Citiţi interviul complet la http://www.clubitc.ro/2019/11/29/rolaxit-un-chatbot-pentru-fiecare-companie/

20191120_143239

Tehnologia  a fost pentru mine atât pasiune cât şi business. După plecarea din ţară am urmat un curs de Machine Learning (ML) la Universitatea Stanford, unde am studiat sisteme care pot învăţa din experienţă (DL) pe baza unor colecţii de date de dimensiuni mari. Am studiat  modele ale reţelei neurale umane (ANN), care sunt proiectate să contribuie la învăţarea computerelor. De asemenea, am studiat tehnici şi sisteme care înţeleg limbajul uman (NLP şi NLU) prin integrarea computerelor care să identifice şi să proceseze vocea umană (ASR). După absolvirea cursului am contribuit şi contribui la activitatea de realizare a unor proiecte de inteligenţă artificială în UK. Ulterior, M-am întors în România cu intenţia unui proiect de realizare  a unei interfeţe conversaţionale în limba română pentru asistenţii inteligenţi Alexa şi Google. Acest proiect are numele de ROLAX (Romanian Language Exchange) însă, are o complexitate extremă şi solicită resurse importante atât umane cât şi financiare şi de timp. George Rusu

Gheorghe Rusu
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website