INTERVIU Gheorghe Rusu, președinte FAIR

RolaxIT > La RolaxIT  > INTERVIU Gheorghe Rusu, președinte FAIR

INTERVIU Gheorghe Rusu, președinte FAIR

Gheorghe Rusu, președintele fondator al Asociației pentru Inteligență Artificială și Robotică, este un om care a mișcat România și lumea.

A participat la realizarea primului computer fabricat în România și la numeroase proiecte cu implicații în toate ramurile din societatea românească, de la cercetări operaționale la conducerea proceselor tehnologice în marile proiecte din România.

A fost inițiatorul mai multor reglementări legislative pentru activitățile de programare a calculatoarelor și a introducerii informaticii în cele mai diverse domenii.

A activat în mai multe institute de cercetare și proiectare și a condus numeroase proiecte pentru implementarea automatizării în numeroase țări din Orientul Mijlociu, China, Africa și acum este consultant la o prestigioasă firmă internațională.

Este absolvent al Facultății de Matematică și Fizică de la Universitatea București, al Facultății de Relații Internaționale a Academiei de Studii de Științe Economice și a absolvit un curs postuniversitar de mașini learning de la Universitatea Stanford și posesor a numeroase brevete și invenții. A publicat numeroase articole în domeniu și este autor de cărți de specialitate.

“Adevărul este că, pentru noi, ca ființe umane, este necesar totuși contactul social între oameni, că fără împărtășirea unei experiențe sociale este mai dificil. Părerea mea este că aceste mijloace pe care le construim în inteligența artificială și în robotică vor permite totuși ca oamenii să fie oameni, adică să nu robotiză orice și să stăm în niște capsule izolați, numai de frica de a nu lua contact unii cu alții. Că omenirea va găsi soluții și la această interacțiune umană socială și foarte importantă psihologic. E adevărat, însă, în economiile dezvoltate de exemplu , telemunca este mult mai dezvoltată decât în România să zicem cam 20 la sută din PIB-ul Regatului Unit este realizat prin prin telemuncă”, i-a mărturisit Gheorghe Rusu, Ruandrei Săraru.

Content retrieved from: http://www.romania-actualitati.ro/interviu_gheorghe_rusu_presedinte_fair-141037.

Gheorghe Rusu
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website