Inteligenţa Artificială transformă serviciile medicale

RolaxIT > La RolaxIT  > Inteligenţa Artificială transformă serviciile medicale

Inteligenţa Artificială transformă serviciile medicale

Deşi, biologic  omul a rămas neschimbat, medicina a avansat permanent mulţumită tehnologiei. Inteligenţa Artificială, realitatea virtuală, nanotehnologia, senzorii, videocolaborarea sau printarea 3D reprezintă doar câteva inovaţii adoptate recent şi care schimba fundamental lumea serviciilor de sănătate.

RolaxIT Innovation, un start-up tehnologic din România, propune domeniului medical un pachet de  servicii bazate pe Inteligenţă Artificială şi Natural Language Processing. Acestea permit îmbunătăţirea interacţiunii cu pacienţii şi simplifică modul de gestiune a informaţiilor medicale, obţinute în urma consultaţiilor online sau offline.

Înfiinţată în 2019, de un antreprenor roman cu experiență în industria tech, RolaxIT Innovation are ca focus aplicarea Inteligenţei Artificiale Conversaţionale în diverse domenii economice, de la justiţie la medicină. Inteligenţa Artificială Conversaţională are capacitatea de a înţelege şi procesa limbajul uman, însă este utilizată cu precădere pentru limba engleză. RolaxIT are ca obiectiv adaptarea acestei tehnologii pentru limba română şi crearea unei experienţe cât mai fluente.

Transcrierea automată a conversaţiilor cu pacienţii

Pandemia a dus la o creştere semnificativă a interesului pacienţilor pentru interacţiune online cu medicii. Una dintre cele mai mari reţele medicale din România a anunţat deja că numărul consultaţiilor virtuale a ajuns la câteva zeci de mii, însă cifre în creştere raportează atât furnizorii mari cât şi cabinetele individuale.

Înregistrarea consultaţiilor online, evident cu acordul pacienţilor, reprezintă o sursă importantă de informaţie pentru medici. Este însă dificil pentru aceştia să parcurgă ore de înregistrarea pentru căutarea uni indiciu. Pe acest palier intervine RolaxIt, care oferă o tehnologie ce permite transpunerea automata a unei conversaţii în text.

Scriptoman este un serviciu de transcriere automată a înregistrărilor audio-video, lansat recent de RolaxIt Innovation şi care poate fi utilizat cu succes în relaţia medic-pacient. Scriptoman transformă, foarte rapid şi la un cost redus, orice fişier audio-video într-un document de tip text. Fişierele text au avantajul că pot fi arhivate şi accesate cu uşurinţă, dar mai ales permit căutări rapide după cuvinte cheie. Medicii pot căuta în acest fişiere, elemente ale discuţiilor cu pacienţii, pentru care altfel ar fi nevoiţi să audieze ore de înregistrări. Sub formă de text, căutările sunt intuitive şi rapide.  Pentru înţelegerea limbajului specific, în platforma Scriptoman pot fi încărcaţi termen de specialitate: nume de medicamente, nume de boli, acronime etc. Mai mult, aplicaţia învaţă permanent prin analiza textelor procesate.

Pentru mai multe detalii despre Scriptoman accesaţi: www.scriptoman.ro

Content retrieved from: https://www.medicalmanager.ro/rolaxit-innovation-servicii-cu-inteligenta-artificiala-pentru-domeniul-medical/.

Gheorghe Rusu
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website