Firmă de avocatură angajez chatbot juridic!

RolaxIT > Chatboti  > Firmă de avocatură angajez chatbot juridic!

Firmă de avocatură angajez chatbot juridic!

Avocaţii alocă mai puţin de o treime din timpul de muncă pentru activități care generează direct venituri. Concluzia reiese din 2018 Legal Trends Report, care mai atestă şi că astfel un avocat facturează, în mod real, doar 2,3 ore pe zi, adică aproximativ 29% din “capacitatea de productie”. Din acest motiv:

  • mai mult de trei sferturi dintre avocați lucrează mai mult decât prevede programul de muncă normal;
  • 51% dintre ei se simt suprasolicitați din cauza efortului de a fi oricând disponibili pentru clienți;
  • 77% dintre firmele de avocatură consideră că rezolvarea problemei constă în angajarea de mai mult personal.

Dar la fel de adevărat este că 58% dintre companiile intervievate aveau ca prioritate reducerea costurilor interne, mai ales ale celor cu salariile. La prima vedere pare imposibil să împaci și avocatul și firma, și să crești și nivelul de satisfacție al clienților, reducând în același timp cheltuielile salariale. Tehnologia modernă schimbă însă relaţiile de muncă, iar utilizarea unui sistem chatbot dedicat pentru casele de avocatură (chatbot juridic) devine nu doar necesară ci şi foarte rentabilă. Lucru confirmat și de analiștii de la Gartner, care estimează că, peste doar trei ani, un sfert din solicitările primite de firmele de avocatură vor fi gestionate de „Lawbots“. (Detalii la https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2020-01-30-gartner-predicts-that-by-2023-lawbots-will-handle-a-quarter-of-internal-legal-request.)

Este însă foarte probabil ca predicția specialiștilor să se împlinească mai devreme de termenul estimat, pentru că un chatbot juridic are abilități și competențe greu de depășit de concurenții umani.

Ce avantaje aduce un chatbot juridic?

• Este disponibil 24/7/365 – Visul oricărei firme de avocatură care nu vrea să neglijeze niciun client vechi și vreunul potențial. Faptul că un chatbot poate prelua în mod automat apelurile telefonice și solicitările online și că poate planifica – pe baza unui sistem de reguli prestabilite, a nivelului de disponibilitate al personalului firmei, al specializărilor și experienței avocaților etc. – întâlniri sau convorbiri vă permite să câștigați timp și bani.

Aveți astfel acces imediat la informații despre ce își dorește respectivul solicitant, respectând condițiile de confidențialitate și fără a mai fi nevoie ca acesta să le mai repete. Ceea ce vă dă posibilitatea de a vă pregăti în avans întâlnirea și, evident, de a face o impresie bună încă de la început.

• Livrează informații uzuale, solicitate în mod repetat – Să luăm o problemă frecventă cu care se confruntă majoritatea firmelor de avocatură: persoanele care solicită servicii pe care respectiva firmă nu le livrează. Cum ar fi, de exemplu, cabinetele de avocatură specializate în cauze penale unde lumea sună pentru… divorțuri! Desigur, lămuririle de rigoare nu sunt date de avocați, ci de personalul de la recepție, însă fiecare apel de acest tip înseamnă timp pierdut, care ar putea fi utilizat mult mai eficient în folosul firmei. Iar acest lucru poate fi realizat cu costuri minime de un chatbot, care poate prelua apelurile și da explicațiile necesare la telefon, dar la fel de bine o poate face și online (via chat sau soluții de mesagerie instantanee).

Mai mult, un chatbot integrat în site-ul firmei dvs. poate fi util și atunci când un vizitator (fie el client vechi sau potențial) are o nelămurire vizavi de un termen juridic. Desigur, îl poate căuta și pe Google, dar e mai simplu să acceseze explicația din aceeași pagină și mai util să o primească în contextul adecvat. În plus, aflați astfel și ce subiecte anume sunt de interes pentru respectiva persoană, ceea ce poate fi o informație folositoare atunci când aceasta stabilește o întâlnire directă cu unul dintre avocații companiei.

Vă sfătuim să nu neglijați această activitate de suport pe care un chatbot o poate asigura rapid, în mod automat și la cosutiri derizorii – numeroși vizitatori ai site-ului firmei dvs. sunt persoane care doresc ca, într-o primă fază, cât se informează, să își păstreze anonimatul. Dar cu toate acestea vor să afle diverse categorii de informații legale. Dacă le primesc în timp util prin intermediul chatboților – fără condiționări suplimentare (înscriere, autentificare în cont etc.) – vă creșteți șansele ca respectivii „anonimi“, mulțumiți de informațiile livrate, să vă devină clienți. (Nu uitați că orice soluție chatbot include o opțiune prin care clientul poate alege să comunice cu un interlocutor uman, ceea ce permite personalizarea interacțiunii și creșterea șanselor de a genera un lead real.)

• Vă ajută să vă creșteți eficiența în interiorul companiei – Cu ajutorul chatboților și al soluțiilor de automatizare dedicate, firmele de avocatură își pot îmbunătăți fluxurile de lucru, cu efect direct asupra productivității angajaților. De exemplu, chatbotii vă pot ajuta să identificați și accesați rapid documentația necesară pentru pregătirea anumitor cazuri – demers dificil având în vedere cantitățile considerabile de conținut generate anual de cabinetele de avocatură și de volumele de informații legislative disponibile. Chatboții pot fi folosiți și ca asistenți virtuali, pentru a vă ajuta, de exemplu, să stabiliți și planificați întâlniri cu alți angajați din cadrul firmei. Cu ajutorul soluțiilor avansate, care implică integrarea cu sisteme de Document Management și aplicații OCR (Optical Caracter Recognition), chatboții vă pot ajuta în revizuirea documentelor legale sau pentru generarea documentelor simple, completate cu datele colectate automat.

Scenariile de utilizare ale chatboților într-o firmă de avocatură sunt numeroase și pot fi adaptate pe cerințele specifice ale acesteia. Dacă doriți mai multe detalii, echipa RolaxIT vă stă la dispoziție pentru a vă ajua să faceți alegerea optimă adaptată nevoilor și resurselor de care dispuneți.

Gheorghe Rusu
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website