Ce este un chatbot?

RolaxIT > Chatboti  > Ce este un chatbot?
Structura si functionarea unui chatbot

Ce este un chatbot?

Construit pe baza algoritmilor de Machine Learning/Deep language și a modelelor de reţele neurale/inteligența artificială, un chatbot este un software care se poate angaja în conversații asemănătoare omului. Conversaţiile cu utilizatorii se derulează printr-o interfață de chat, utilizând metode text sau vocale/auditive.

Progresele în inteligența artificială și componentele complementare de Machine Learning și Natural Language Processing (NLP), conduc la construirea de sisteme chatbot extrem de inteligente, cu răspunsuri relevante într-un limbaj natural. Chatboturile fac conversaţie prin dialog şi pot oferi o experienţă cvasiumană. În funcţie de structură şi complexitate chatboturile sunt împărţite în câteva mări categorii: bazaţi pe un meniu/script, care recunosc cuvinte cheie şi expresii, care înţeleg contextul unei discuţii precum şi vocea umană. Cele mai multe sisteme chatbot sunt construite pe platforme cu arhitectură specifică şi integrate în aplicații de mesagerie cum ar fi Skype pentru Business, Slack, Microsoft Teams, Facebook Messenger etc sau sunt asistenți virtuali precum Alexa, Cortana şi OK Google.

Conform Gartner, până în 2021, mai mult de 50% dintre întreprinderi vor aloca bugetele anuale mai mari pentru proiecte de tip chatbot, decât pentru dezvoltarea tradițională a aplicațiilor mobile.

Gheorghe Rusu
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website