4 motive solide pentru care piața chatbot crește precum Făt-Frumos

RolaxIT > Chatboti  > 4 motive solide pentru care piața chatbot crește precum Făt-Frumos

4 motive solide pentru care piața chatbot crește precum Făt-Frumos

Sunt docili, învață repede, lucrează peste program, nu cer bani în plus pentru ore suplimentare și nici concedii de odihnă, libere sau „medicale“. Cu așa calități, nu e de mirare că sistemele chatbot au început să fie „angajate“ mai peste tot: de la bănci și societăți de asigurări, universități și spitale, până la restaurante, hoteluri și agenții de turism. Toată lumea iese în câștig: companiile „angajatoare“ obțin economii substanțiale și reduc gradul de încărcare al angajaților, iar clienții finali beneficiază de răspunsuri prompte la solicitări și de interacțiuni personalizate.

Companiile de consultanță se întrec în a face prognoze optimiste asupra ritmului de creștere anual al industriei chatbot pentru următorul cincinal:

  • 24,3% – Grand View Research;
  • 27% – Research Corporation;
  • 29,7% – Allied Market Research;
  • 30,9% – Reports and Data;
  • 34,75% – Mordor Intelligence.

Salturile valorice demonstrează clar o creștere a cererii în piață, companiile fiind din ce în ce mai interesate de beneficiile pe care le pot obține utilizând sisteme chatbot. Iată, pe scurt, care sunt principalele argumente pentru care organizațiile adopta în prezent acest tip de soluții:

• Sunt funcționale 24/7

Spre deosebire de „competitorii“ umani, soluțiile chatbot au avantajul că pot prelua repede și la timp solicitările clienților la orice oră și în orice zi a săptămânii. Și fac asta fără a cere plata orelor suplimentare, zile libere, concedii medicale sau de odihnă. Prin faptul că sunt disponibile 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, organizațiile pot gestiona mai multe activități și pot interacționa cu un număr mai mare de clienți.

• Sunt mai eficiente decât oamenii

Studiile arată că „personalul uman“ nu se poate concentra decât la 3-4 lucruri în același timp. Pentru soluțiile chatbot multi-tasking-ul nu este o problemă – pot înregistra date de contact, pot prelua solicitări, pot răspunde la întrebări, pot oferi sugestii, pot transfera interacțiunile către un operator uman, pot efectua operațiuni simple, pot ghida clienții, pot… Și toate acestea interacționând în același timp cu mii de interoluctori, fără ca eficiența lor să fie afectată, fără să facă greșeli și fără să se enerveze.

• Generează economii consistente

Prin reducerea nivelului de încărcare al personalului, soluțiile chatbot asigură obținerea de economii consistente, care cresc în valoare o data cu evoluția nivelului de instruire (cu cât chabtots devin mai „inteligenți“, cu atât pot acoperi un număr mai mare de activități și solicitări). Compania de consultanță McKinsey estimează că organizațiile pot obține economii de până la 29% „angajand“ soluții chabtot în departamentele de Servicii clienți. Și în departamentele de HR un chatbot poate face minuni, având în vedere că, în medie, 75% dintre aplicațiile pentru pozițiile disponibile în cadrul unei companii nu întrunesc cerințele stipulate clar în fișa postului. Pe de altă parte, prin creșterea numărului de interacțiuni se pot contacta mai mulți potențiali clienți – de exemplu, un chatbot care deservește site-ul unei companii poate „conversa“ cu mii de vizitatori în același timp, probabilitatea de generare a lead-urilor crescând considerabil.

• Îmbunătăţesc relaţiile cu clienţii

Faptul că sunteți permanent la dispoziția clienților dvs. și în contact cu aceștia, chiar dacă o faceți cu ajutorul soluțiilor chatbot, vă ajută să vă îmbunătățiți relația cu aceștia. De exemplu, statisticile arată că aproape 80% dintre solicitările clienților în centrele de suport sunt cereri repetitive, care adresează probleme uzuale. În astfel de cazuri, clienții – chiar dacă știu că interacționează cu un intelocutor non-uman – sunt mulțumiți pentru că primesc răspunsuri prompte, fără a mai fi nevoiți să treacă prin cozi de așteptare sau să trimită email-uri cărora li se va răspunde la o dată neprecizată. Pe de altă parte soluțiile chatbot pot identifica mult mai rapid clienții decât operatorii umani și pot fi setați să personalizeze automat comunicarea cu aceștia folosind datele de contact, istoricul de achiziții, interacțiuni din social media etc. Un raport Accenture arată că, dacă un chatbot folosește prenumele clienților atunci când li se adresează pentru a le oferi sugestii personalizate, aceștia sunt în proporție de 91% dispuși să facă cumpărăturile recomandate.

Lista câștigurilor obținute prin utilizarea soluțiilor chatbot se extinde constant, în fiecare zi apărând noi scenarii de utilizare, în diferite industrii ( accesaţi https://rolaxit.com/magazin/ pentru lisa de chatboţi RolaxIT). Dacă doriți să valorificaţi și în compania dvs. aceste avantaje, contactați-ne cât mai rapid.

Gheorghe Rusu
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website